Onze diensten

Wij bieden fullservice btw-oplossingen.

Van advies over binnenlandse en buitenlandse btw-vraagstukken, tot compliance en technologie om uw btw verplichtingen na te komen en uw btw-rechten op te halen.

Less Grey staat voor no-nonsense advies en begeleiding, maar is er ook om u op elk gebied te helpen. Daarom zijn wij tevens business partner van Marosa (compliance) en VAT4U (btw-technologie voor de verwerking en analyse van uw inkoopfacturen en onkostenbonnen).

Less Grey: Advies

Wij helpen Nederlandse bedrijven en non-profitorganisaties met hun vragen over btw. Onze expertise  garandeert een heldere en no-nonsense aanpak van elk btw-vraagstuk.

Of het nu gaat om inzicht in wet- en regelgeving of het vinden van oplossingen bij de implementatie van bedrijfsmodellen, de totstandkoming van transacties en de uitvoering van verplichtingen.

Onze werkwijze is helder, transparant, doelgericht en met een sterke focus op resultaat. Als u met ons in zee gaat, weet u waar u aan toe bent; ook als het gaat om de daaraan verbonden kosten.

Behalve onze advisering aan bedrijven en instellingen en het optreden als gemachtigde bij de inzet van rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) zijn wij ook een erkende sparringpartner voor – de veelal meer omvattende – vraagstukken bij branche- en/of beroepsverenigingen.

Het is onze missie om expertise beschikbaar te stellen en kwaliteit aan te bieden voor iedereen die ondersteuning op fiscaal gebied nodig heeft. Een kritische houding stelt ons in staat vragen te stellen en oplossingen te bieden die niet vanzelfsprekend zijn.

BTW intermediair voor iOSS

Wanneer particulieren goederen kopen uit een niet-EU land, dan moeten de goederen worden ingevoerd in de EU. Vanaf 1 juli 2021 is voor B2C afstandsverkopen btw verschuldigd in het land van de koper. Voor verkopers buiten de EU, is een speciale regeling geïntroduceerd voor goederen met een lage intrinsieke waarde: de iOSS (import One Stop Shop). 

Zonder deze regeling is een btw-registratie nodig in ieder land waar klanten de goederen in ontvangst nemen. De iOSS stelt u in staat om een EU btw-registratie te krijgen in één EU-land. Alle lokale btw van de B2C sales kan hier gerapporteerd worden.

Dit moet plaatsvinden via een btw-intermediair in de EU. De btw-intermediair is verantwoordelijk en aansprakelijk voor het rapporteren en betalen van de btw voor de B2C verkopen van de niet-EU verkoper. 

Less Grey treedt op als uw btw-intermediair.

Marosa: EU-Compliance

Als u activiteiten naar het buitenland verplaatst, wordt u geconfronteerd met de uitdagingen van lokale regelgeving en buitenlandse belastingeisen.

Met Marosa regelen we alle noodzakelijke registraties, btw-aangiften en rapportageverplichtingen. Dit zorgt ervoor dat u compliant bent. Via gebruiksvriendelijke  software krijgt u een real-time overzicht van alle verplichtingen en ziet u wat er voor u is geregeld.

“Automatisering zorgt voor een efficiëntieslag, waardoor we u voor een scherpe prijs kunnen helpen”

Door de hoge mate van automatisering is het mogelijk om administratieve procedures te standaardiseren en daarmee kosten te drukken. We zijn transparant over deze kosten en over de gebruikte software. U heeft altijd en overal zicht op uw btw-compliance.

VAT4U: automatisch verwerken van declaraties en btw

Als u inkopen doet in het buitenland of naar een andere lidstaat reist en hier tijdelijk verblijft, dan maakt u hier btw-kosten. In de Nederlandse btw-aangifte kunt u deze niet kwijt, maar u kunt het wel degelijk terugkrijgen. Lastig? Welnee!

“In Europa worden miljarden euro’s aan btw niet geclaimd. Wij geloven dat iedere organisatie zijn rechten te gelde moet kunnen maken. Onze missie is dan ook om uw btw-rechten te beschermen en te optimaliseren”

VAT4U biedt u de meest geavanceerde technologie om uw facturen en bonnen te verwerken, te analyseren en uw binnenlandse en buitenlandse btw-rechten op teruggaaf te maximaliseren en automatiseren. Elke stap van de traditionele papierwinkel is tegenwoordig nagenoeg volledig gedigitaliseerd en daarom moet de verwerking van die digitale data zoveel als mogelijk geautomatiseerd plaatsvinden. Voeg daar kunstmatige intelligentie aan toe en de uitkomst is een maximalisering van uw recht op teruggaaf van btw. Deze aanpak zorgt ervoor dat u tijd wint en geld bespaart.

U kunt zelf met onze software aan de slag gaan of er voor kiezen om onze medewerkers uw data te laten verwerken. Onze aanpak zorgt ervoor dat uw btw-teruggaven en btw-aangiften verder worden geoptimaliseerd. Te allen tijde houdt u grip op uw claims door het overzicht op het VAT4U-dashboard.