Over ons

Less Grey levert btw-expertise
voor MKB-ers, multinationals
en professionals.

In 2015 is Less Grey opgericht met als doel bedrijven en non profit instellingen te helpen met hun vragen over indirecte belastingen, meer specifiek de omzetbelasting (btw). Onze expertise en ervaring staan borg voor een heldere en no-nonsense aanpak van elk btw-vraagstuk. Of het nu gaat om inzicht in wet- en regelgeving, het aangeven van (on)mogelijkheden of het verder vinden van oplossingen bij de implementatie van bedrijfsmodellen, de totstandkoming van transacties en de uitvoering van verplichtingen, wij zijn er om u te helpen.

Onze werkwijze is eenduidig en kenmerkt zich door de kwaliteit en onze aanpak. Duidelijkheid en overzichtelijk handelen, kortom: weten waar je aan toe bent is wat wij nastreven in alles wat wij doen.

Behalve onze advisering aan bedrijven en instellingen en het optreden als gemachtigde bij de inzet van rechtsmiddelen (bezwaar en beroep) zijn wij er ook als sparringpartner voor – de veelal meer omvattende – vraagstukken bij branche- en/of beroepsverenigingen.

Voor accountants, belastingadviseurs, advocaten en notarissen treden wij op als hun specialist bij het ondersteunen van hun cliënten. Speciaal voor accountants en belastingadviseurs hebben wij een helpdesk ingericht waarbij op basis van een abonnementsfee onbeperkt contact kan worden opgenomen om de vragen te stellen waardoor u weer verder kunt in uw praktijk. Wij zijn een vertrouwde sparringpartner waarmee u een relatie opbouwt die is gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit en bereikbaarheid.

Het is onze missie om expertise beschikbaar te stellen en kwaliteit aan te bieden voor een ieder die ondersteuning op fiscaal gebied nodig heeft. Een kritische houding stelt ons in staat vragen te stellen die niet vanzelfsprekend zijn.

Voor de vervulling van compliance verplichtingen van buitenlandse bedrijven in Nederland zijn wij het kantoor dat zorgt voor de benodigde registraties en aangiften voor een redelijke prijs.

Voor de Nederlandse bedrijven die in het buitenland btw betalen op inkopen en kosten vragen wij met gebruikmaking van “state of the art” automatiseringsoplossingen de buitenlandse btw terug. Vanaf 1 juli 2018 doen wij dit als franchisenemer van. Naast het terugvragen van de buitenlandse btw gebruiken wij onze processen om Nederlandse bedrijven verder te adviseren en te ondersteunen in het verbeteren en optimaliseren van hun processen teneinde het bedrag van de terug te vragen buitenlandse btw te vergroten.

Het is onze missie om een maximale teruggaaf van buitenlandse btw te bewerkstelligen op een efficiënte en zo eenvoudig mogelijke manier.